PETRIK TAMÁS

Csemő képviseletében megnyerte a
2017. évi Nemzeti Vágtát.
A győzelemről és a csemői vágta-eredményekről
ide kattintva olvashat bővebben!

SZELLŐ IMRE

a WBO interkontinentális cirkálósúlyú bajnoka
versenyzését Csemő Község Önkormányzata is támogatja
ide kattintva olvashat bővebben!

1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2020. december 5. szombat, Vilma napja van. - Holnap Miklós napja lesz.
Hét vezér tér
Virágharang
Községháza
Dózsa György tér
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány
Templom tér
Községháza előtti tér

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Felszegi Gyógyszertár
2700 Cegléd
Bajcsy-Zsilinszky tér 3/a.
Telefonszám: 500-785
Készenl. tel.: 06 30 407 1320

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

Szellő Imre

Szellő Imre áll az élen a WBO cirkálósúlyú ranglistáján.
TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Uránia Mozi Cegléd

Ma már nincsenek előadások...
TOVÁBBI ELŐADÁSOK

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/17 bejegyzés:10/165

Felújítják a teljes csapadékvíz-rendszert Kisnémediben »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 03. csütörtök, 11:38
Felújítják a teljes csapadékvíz-rendszert Kisnémediben
Kisnémedi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 113 millió forintos támogatást az

Kisnémedi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 113 millió forintos támogatást az önkormányzat 5,9 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 119 millió forintból valósul meg Kisnémedi község csapadékvíz rekonstrukciója.

Az elmúlt évtized elején Kisnémedi község belterületen a záporszerű, nagy intenzitású esőzések több alkalommal is nagyon sok problémát okoztak. Ezért a község önkormányzata 2005. évben elhatározta a település csapadékvíz-rendszerének teljes felújítását és korszerűsítését. A megkezdődött munkákkal a III. tervezet ütemet valósítják meg, mellyel a tervezett több éves beruházás utolsó üteme is megvalósul.

A projekttel több éves csapadékvíz elvezetési problémát old meg az önkormányzat.

PROJEKT CÍME: Kisnémedi Község belterületi felszíni csapadékvíz-vízelvezetés III. üteme
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2163 Kisnémedi D-NY-i övárok, Kossuth út, Zrínyi u. árok, tározók
A projekt kezdésének dátuma: 2020.07.24.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.17.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 113,96 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

 

Megkezdődött Vácszentlászlón a napközi otthonos óvoda és konyha felújítása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. november 24. kedd, 11:57
Megkezdődött Vácszentlászlón a napközi otthonos óvoda és konyha felújítása
Vácszentlászló Község Önkormányzata a PM_OVODAFEJLESZTES_2017/24 azonosítószámú, „Napközi Otthonos Óvoda és Konyha felújítása és két csoportszobával, tornaszobával bővítése” című projekt keretében 172.350.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből az óvoda

Vácszentlászló Község Önkormányzata a PM_OVODAFEJLESZTES_2017/24 azonosítószámú, „Napközi Otthonos Óvoda és Konyha felújítása és két csoportszobával, tornaszobával bővítése” című projekt keretében 172.350.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből az óvoda felújítása és átépítése valósulhat meg.

Zajlik az óvoda építkezése

A fejlesztés részeként a meglévő óvodaépületet átépítése, korszerűsítése és bővítése történik meg. A bővítmény az udvari oldalra kerül majd, melybe egy új tornaszoba, két új csoportszoba kerül elhelyezésre gyereköltözővel és gyerekmosdó, illetve wc helyiségekkel együtt, míg a meglévő épületrészben a korábbiak összenyitásával egy harmadik csoportszoba, további öltözők, mosdó és wc, valamint egyéb helyiségek kerülnek kialakításra. A meglévő óvodai épületrész padlószerkezetének vízszigetelése és hőszigetelése mellett a padlásfödém, valamint a falak külső oldali hőszigetelése is megtörténik. Az épület belső terében, a helyiségcsoportok átalakítása miatt új válaszfalak épülnek majd, valamint a külső-belső nyílászárók cseréjét is elvégzik. A meglévő épület tetőfedésének cseréjével együtt az oldalhatáron lévő fal mellé kerülő helyiségekbe felülvilágító tetőablakok is épülnek majd, hogy a korábbinál jobb fényviszonyok és megfelelő szellőztetési lehetőség legyenek az érintett helyiségekben. A tervek szerint a bejárat egy nagyobb fedett teraszról nyílik majd, mely rossz időben a gyerekek kinti foglalkoztatását is megoldja. A beruházás keretében a jelenlegi játszóudvar, és az azt körülvevő kerítés utcai, valamint patak felé eső szakaszai is fejlesztésre, átépítésre kerülnek, e mellett a telken belül négy parkolót is kialakítanak.

Az óvoda felújítása révén jelentősen javulnak a gyermekek nevelési körülményei, a bővítésnek köszönhetően megszűnik a túlterheltség és zsúfoltság az óvodában. Az energiahatékonysági intézkedések révén fenntarthatóbbá válik az óvoda, mely kisebb terhet ró a fenntartó önkormányzatra és így a község lakosságára is.

A projekt az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a General Architect Tervező és Generálkivitelező Kft. végzi el.

www.pestmegye.hu

 

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - ANNO 75 Kft. (Sóskút) »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. november 13. péntek, 11:12
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - ANNO 75 Kft. (Sóskút)
285 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 9 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére és eszközbeszerzésre az elmúlt években a Pest megyei kompenzációs forrásból. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén

285 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 9 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére és eszközbeszerzésre az elmúlt években a Pest megyei kompenzációs forrásból. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására és eszközök beszerzésére.

A pályázat egyik nyertese az ANNO 75 Kft, mely 39,88 millió forint vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

Az új szerelő műhely kialakításával a cég tevékenységi köre bővül, alvállalkozó kitettsége megszűnik a munkagépek karbantartása tekintetében. Az iroda funkció kialakításával az ügyfeleket megfelelő körülmények között tudják fogadni, amely javítja a cég piaci pozícióját és megítélését, továbbá javulnak a mindennapi munkavégzés körülményei az akadálymentesítés révén biztosított lesz a fogyatékossággal élők számára a szolgáltatások elérhetősége.

A beruházás során 529,07 nm hasznos alapterületű csarnok és iroda építése valósul meg, a szolgáltatási területhez 328,19 nm hasznos alapterületű csarnok kialakítását célozták meg. Az ügyfélforgalmat lebonyolító helyiséget akadály mentesítik, valamint a bázislétszámuk megőrzése mellett 4 új munkavállaló felvételét is vállalták.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.11.03.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.07.31.

Projekt megvalósítási helye: 2038 Sóskút, hrsz: 063/18

Kivitelező: Pauler Invest Korlátolt Felelősségű Társaság

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

 

Megújultak Kosd utcái »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. november 11. szerda, 14:33
Megújultak Kosd utcái
A belterületi utak fejlesztésének támogatására irányuló pályázat 2018 elején jelent meg, azzal a céllal, hogy támogassa az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítését, felújítását és korszerűsítését.  Kosd önkormányzata

A belterületi utak fejlesztésének támogatására irányuló pályázat 2018 elején jelent meg, azzal a céllal, hogy támogassa az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítését, felújítását és korszerűsítését. 

Kosd önkormányzata 168,19 millió forint támogatásból valósította meg a projektet, melyet 8,4 millió önerővel egészítettek ki.

A projekt keretében összesen négy meglévő szilárd burkolatú út (Szent István utca, Agárdi utca, Rákóczi utca, Mikszáth utca) felújítása és kiegészítő tevékenységek valósultak meg: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok és tárolók elhelyezése, közlekedési táblák cseréje/számának bővítése, zöldterület növelése, fák ültetése és közlekedésbiztonsági fejlesztések.

A felújítással érintett utcák feltöredezettek voltak, régi aszfaltburkolattal rendelkeztek, az utak mindegyike az 1970-as évek elején készült, azóta jelentősebb felújítások nem történtek. A településen a legnagyobb problémát a szilárd burkolatú utak és a hozzájuk kapcsolódó járda korszerűtlen, leromlott műszaki állapota jelentette.

Tekintettel arra, hogy az utcák közvetlen közelében számos közintézmény, közszolgáltatás található, ezáltal a projekt jelentősen javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését.

A projekt befejezésének dátuma: 2020.05.28.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

 

Bicikliút épül Tökölön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 29. csütörtök, 12:08
Bicikliút épül Tökölön
A „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a kerékpározás, mint

A „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében és a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése. A pályázat keretében lehetőség nyílik a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására.

A kerékpárút a Széchenyi István utcánál éri el a Csépi utat

Tököl Város Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2019.05.24-én született támogatói döntés. Az önkormányzat 161.029.495 Ft támogatási összeget nyert a Pénzügyminisztériumtól. A beruházás kivitelezési költsége 172.8 millió forint + Áfa lesz.

A fejlesztés célja, hogy a város külterületére kerékpárral ingázó munkavállalók közlekedése akadálymentessé és biztonságossá váljon. A megvalósítandó nyomvonal a Határ út- Mester utca csomópontjából indul és a Ledina utca - Kapisztrán János utca- Széchenyi István utca nyomvonalon éri el a Csépi utat. A fejlesztés keretében 763 m új kerékpárút épül és 1412 m új kerékpársáv kerül kijelölésre.

A projekt megvalósítása várhatóan 19 hónapot vesz majd igénybe. A beruházás építési munkálatait 2020. 06. 16-án kezdte meg a VITÉP ’95 Kft.

A kivitelezés befejezése pedig 2021.04.16.-ra várható.

A pályázati támogatás forrása (Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás).
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A megvalósítás helye: Tököl Város belterületén a Ledina dűlő, Ledina utca, Kapisztrán János utca, Széchenyi István út.
Pályázati azonosító száma: PM_KEREKPARUT_2018/12

www.pestmegye.hu

 

Online népdaléneklési versenyt rendeztek Hévízgyörkön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 29. csütörtök, 09:32
Online népdaléneklési versenyt rendeztek Hévízgyörkön
A népdaléneklési verseny főtámogatója Pest Megye Önkormányzata volt. Október 27-én rendezték meg Hévízgyörkön a 2018-ban hagyományteremtő céllal létrehozott, illetve a helyi népdalos értékek népszerűsítésének érdekében megvalósított kulturális rendezvény, melyen Pest

A népdaléneklési verseny főtámogatója Pest Megye Önkormányzata volt.

Október 27-én rendezték meg Hévízgyörkön a 2018-ban hagyományteremtő céllal létrehozott, illetve a helyi népdalos értékek népszerűsítésének érdekében megvalósított kulturális rendezvény, melyen Pest megye, illetve Budapest általános iskoláskorú tanulói indultak.

A diákok és a zsűri tagjai

A jelenlegi egészségügyi helyzetet figyelembe véve a helyi lakosság, a fellépő fiatalok, a felkészítő tanárok, a zsűri, illetve valamennyi érdeklődő egészségének védelme érdekében online zajlott a verseny, mely Pest megye egyre nagyobb hírnévnek örvendő népdalos találkozója. Ez alkalommal a fiatalok a produkciókat videófelvétel vagy hanganyag formájában küldték meg a jelentkezéssel egyidejűleg, melyet a zsűri tagjai a verseny napján értékeltek. Összesen 36 fiatal 18 produkcióját díjazták arany, ezüst, illetve bronz diplomával, mely mellett el lett ismerve a legkiemelkedőbb felkészítő tanár munkája is. Budajenő, Budakalász, Budapest, Farmos, Gödöllő, Kistarcsa, Nagykáta, Tápiószele, Tököl, Tura, Zebegény és Zsámbék intézményei, népdalénekes tehetségei megmutatták, hogy Hévízgyörk népdalait az előző két év több mint 200 népdalénekeséhez hasonlóan ők is szívből és szeretetből éneklik, melynek köszönhetően az alábbi eredmények születtek:

1. Korcsoport, énekegyüttesi kategória (alsó tagozat)
Arany diploma: Turai Kisénekmondók
Intézmény, település: Hevesy György Általános Iskola, Tura
Felkészítő tanár: Maczkó Mária
Bronz diploma: Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola Énekegyüttese
Intézmény, település: Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola, Gödöllő
Felkészítő tanár: Kovácsné Toldi Ildikó

2. Korcsoport, énekegyüttesi kategória (felső tagozat)
Arany diploma: Simándy József Általános Iskola Énekegyüttese
Intézmény, település: Simándy József Általános Iskola, Kistarcsa
Felkészítő tanár: Juhászné Börzsönyi Eszter
Ezüst diploma: Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Énekegyüttese
Intézmény, település: Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest
Felkészítő tanár: Besse Attila
Bronz diploma: Szőnyi István Általános Iskola és AMI Énekegyüttese
Intézmény, település: Szőnyi István Általános Iskola és AMI, Zebegény
Felkészítő tanár: Gellai Ildikó

1. Korcsoport, egyéni (1-2. osztály)
Arany diploma: Bohák Viola
Intézmény, település: Hevesy György Általános Iskola, Tura
Felkészítő tanár: Maczkó Mária

2. Korcsoport, egyéni (3-4. osztály)
Arany diploma: Bohák Zenina
Intézmény, település: Hevesy György Általános Iskola, Tura
Felkészítő tanár: Maczkó Mária
Arany diploma: Márton Stefánia
Intézmény, település: Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskolaközpont, Zsámbék
Felkészítő tanár: Vizeli Judit

3. Korcsoport, egyéni (5-6. osztály)
Arany diploma: Lévai Mária Mandula
Intézmény, település: Hevesy György Általános Iskola, Tura
Felkészítő tanár: Maczkó Mária
Arany diploma: Sallai Petra
Intézmény, település: „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskola, Tököl
Felkészítő tanár: Vakler Anna
Ezüst diploma: Barna Judit
Intézmény, település: Hevesy György Általános Iskola, Tura
Felkészítő tanár: Maczkó Mária
Ezüst diploma: Bálint Zsuzsanna
Intézmény, település: Nagykátai Liszt Ferenc AMI, Nagykáta
Felkészítő tanár: Dusek Gabriella
Ezüst diploma: Benkovics Boglárka
Intézmény, település: „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskola, Tököl
Felkészítő tanár: Vakler Anna
Ezüst diploma: Szabó Izabella
Intézmény, település: Kalász Alapfokú Művészeti Iskola, Budakalász
Felkészítő tanár: Papp Ágnes
4. Korcsoport, egyéni (7-8. osztály)
Arany diploma: Sass Éva
Intézmény, település: „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskola, Tököl (Tápiószele)
Felkészítő tanár: Vakler Anna
Arany diploma: Benkovics Alíz
Intézmény, település: „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskola, Tököl
Felkészítő tanár: Vakler Anna
Ezüst diploma: Czira Sára
Intézmény, település: Matolcsy Miklós Általános Iskola, Farmos
Felkészítő tanár: Tóthné Molnár Viktória
Ezüst diploma: Kókai Mária
Intézmény, település: Budajenői Általános Iskola, Budajenő
Felkészítő tanár: Dalosné Kovács Györgyi

A III. Hévízgyörki Népdaléneklési Verseny felkészítő tanári különdíját Vakler Anna tanárnőnek ítélte oda a zsűri, melynek tagjai voltak:

Dr. Lázár Katalin (a zsűri elnöke) – MTA BTK ZTI tudományos főmunkatársa
Maczkó Mária (a zsűri alelnöke) – a Zeneakadémia Népzene Tanszékének népi ének tanára, Magyar Örökség-díjas népdalénekes
Tóth Gáborné Hajdú Julianna (a zsűri tagja) – a Csokonai-díjas Hévízgyörki Asszonykórus tagja
Terék József (a zsűri tagja) – Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense, a Magyar Művészeti Akadémia Köztestületi tagja, a népdaléneklési verseny főszervezője


A verseny fővédnöke és tiszteletbeli elnöke:
Szabó István – Pest Megye Közgyűlésének elnöke
A népdaléneklési verseny védnökei:
Bazan Tibor – Hévízgyörk Község polgármestere
Szabóné Forgács Gabriella – Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója

A népdaléneklési verseny a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola társszervezésében valósult meg Kustra Hajnalka intézményvezető asszony segítségével, a Pest megyében, valamint Budapesten működő Tankerületi Központok, illetve a Pedagógiai és Oktatási Központok ajánlásával, kiknek köszönhetően a versenyfelhívás valamennyi intézményhez eljuthatott.

www.pestmegye.hu

 

Átadták az új kerékpárutat Taksonyban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 16. péntek, 10:43
Átadták az új kerékpárutat Taksonyban
A biciklipárút Taksony belterületén, a Fő út jobb oldalán található, hosszúsága 259 méter, szélessége 2,4 méter.

A biciklipárút Taksony belterületén, a Fő út jobb oldalán található, hosszúsága 259 méter, szélessége 2,4 méter.

Az elkészült kerékpárút

Megvalósított kiegészítő tevékenységek: közlekedésbiztonsági beavatkozások, csapadékvíz elvezetés fejlesztése, zöldterület növelése és faültetés történt meg. A fejlesztéssel a biztonságos kerékpáros közlekedés, munkahelyek, közintézmények valamint további közlekedési kapcsolatok környezetbarát elérhetősége, forgalomvonzó létesítmények kerékpárosbarát megközelíthetőségét javította a település.

Támogató: Pénzügyminisztérium
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Kivitelezést végző cég: Virabel Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2020. június 2.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. október 15.

www.pestmegye.hu

Helyi vállalkozások fejlesztésének támogatása - Bogdán György »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 15. csütörtök, 12:38
Helyi vállalkozások fejlesztésének támogatása - Bogdán György
A "Helyi vállalkozások fejlesztésének támogatása VP6-19.2.1.-33-1-17" című pályázat keretében Bogdán György őstermelő lórévi székhelyén eszközbeszerzéssel járó fejlesztést valósított meg. Kedvezményezett neve: Bogdán György őstermelőProjekt címe, azonosító száma: Bogdán György őstermelő

A "Helyi vállalkozások fejlesztésének támogatása VP6-19.2.1.-33-1-17" című pályázat keretében Bogdán György őstermelő lórévi székhelyén eszközbeszerzéssel járó fejlesztést valósított meg.

Kedvezményezett neve: Bogdán György őstermelő
Projekt címe, azonosító száma: Bogdán György őstermelő fejlesztési beruházása, 1915161527
Szerződött támogatás összege: 4.581.289 Ft
Támogatás mértéke: 60%

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt célja a helyi vállalkozások fejlesztése, a térség gazdasági erősödése, az új vállalkozások indítása, a már működő helyi vállalkozások által nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése.

A cél megvalósítását a projekt esetében az alábbi eszközök beszerzése segítette:
1. Homlokrakodó TUS -1P
2. Gruber 5 késes
3. Cambridge henger
4. Gabonavetőgép 3 m

www.pestmegye.hu

 

Konferenciát tartottak a DANUrB+ projektről »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 15. csütörtök, 10:21
Konferenciát tartottak a DANUrB+ projektről
A projektben Pest Megye Önkormányzata konzociumi partnerként vesz részt.

A projektben Pest Megye Önkormányzata konzociumi partnerként vesz részt.

2020. szeptember 25-én 100 résztvevővel a DANUrB+ projekt partnersége megtartotta Kick-off konferenciáját, a korszellemnek megfelelően az online térben. Az ezzel elindult és 2022-ig tartó program a 2017-2019 között sikeresen megvalósult DANUrB projekt folytatása. Célja a dunai identitás erősítése, és egy közös kulturális hálózat és turisztikai márkanév létrehozása. Ezeket a célokat a projekt a Duna menti települések és nemzetek kapcsolatainak támogatásával, valamint a rejtett kulturális és társadalmi értékek jobb gazdasági és társadalmi megtérülésén keresztül kívánja elérni.

A sikeres pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke nyújtotta be az Interreg Duna Transznacionális Program (DTP) felhívására , így a BME vezetheti a hat kelet-közép európai egyetem és tizenhárom szakmai partner által alkotott konzorciumot. A programhoz további huszonnégy stratégiai partner kapcsolódik, jellemzően olyan önkormányzatok, vagy helyi fejlesztésekben érdekelt szervezetek, amelyek haszonélvezői lehetnek a Duna jelentette kulturális erőforrások jobb kihasználásának. Magyarországról a négy konzorciumi partner mellett hét társult stratégiai partner képviselteti magát a projektben: Esztergom, Szob, Duanújváros és Baja városok önkormányzatai, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft., a Pontibus Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás és a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület.

A negyvenhárom partner most találkozott először, így a kick-off konferencián egy nap alatt közel ötven előadás hangzott el: ezek között rövid bemutatkozások és hosszabb témafelvetések is voltak. A konferencia során a bemutatkozó partnerek révén egy térképen lehetett nyomon követni, merre járunk épp: a nap végére Pozsonytól a Duna-deltáig összeértek a különböző nemzetek és települések. Bolgár biciklis felfedezők, román kutatások a határmenti Duna-vidékről, szerb köztéri fesztiválok, horvát iskolák dunai tanórákkal, bajai halászlé és magyar fejlesztési lehetőségek, valamint a Csallóközt meghatározó Duna-ágak is bemutatásra kerültek negyvenöt másik témával egyetemben.

Az EU Duna Régió stratégiája a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig húzódó térséget kapcsolja össze. A régió tizennégy országa az Európai Bizottság támogatásával közös projekteket és akciókat hozhat létre az operatív programban meghatározott célok mentén. A DANUrB és a DANUrB+ program a kis és közepes méretű folyóparti városok kulturális lehetőségeinek erősítésére koncentrál, a Duna erőforrásainak és kulturális gazdagságának felhasználásával. A többéves program projektjeinek fő célkitűzése egy átfogó térbeli-kulturális hálózat, az "Európai Kulturális Sétány" létrehozása, amely összeköti az összes Duna menti közösséget, és ezeket egy márkanév alatt egyetlen turisztikai célpontként egyesíti. Tematikus útvonalakat és fejlesztési lehetőségeket kínál, ami növelheti a látogatók számát, meghosszabbítva és kulturális tartalommal töltve meg a régióban töltött idejüket. A projekt a települések épített és kulturális erőforrásait tárja fel neves műszaki egyetemek kutatásai révén. Akcióterveket alkot arra, hogy egyes ma még kihasználatlan, vagy alulhasznosított építészeti, illetve kulturális emlékeket, infrastruktúrákat miként lehet transznacionális kontextusban újraértelmezni, újfajta kulturális hasznosításra a közösség bevonásával alkalmassá tenni. Speciális hangsúlyt kaphatnak az ipari emlékek, a kommunizmus időszakából ránk maradt épületek és műtárgyak, de korábbi korok kereskedelmi és védelmi emlékei, vagy a ma még élő hagyományok is.

A DANUrB+ az előző projekt tanulságaira és az ott elkészült DANUrB Stratégiára építve hat ország Duna menti településeinek és mikrorégióinak turisztikai és vállalkozói lehetőségeit kívánja elősegíteni, nagy hangsúlyt fektetve konkrét örökség-felértékelő kezdeményezések elindítására.

www.pestmegye.hu

Pest megye bemutatkozott az Értékek Napja rendezvényen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. október 05. hétfő, 10:39
Pest megye bemutatkozott az Értékek Napja rendezvényen
Október 3-án adták át a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) új székházát Lakitelken, a Hungarikum Ligetben.

Október 3-án adták át a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) új székházát Lakitelken, a Hungarikum Ligetben.

A díszünnepségen beszédet mondott Lezsák Sándor, a Népfőiskolai Alapítvány elnöke, az Országgyűlés alelnöke; Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezető igazgatója; Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára; illetve Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke.

A rendezvény keretén belül számos egyéb program mellett bemutatkozott valamennyi megyei értéktár. Pető Lilla, az NMI Pest Megyei igazgatója, valamint kollégái Pest Megye Önkormányzatával együttműködve mutathatták be a Pest Megyei Értéktárban szereplő megyei értékeinket, valamint számos települési értéket. A változatos megyei gasztronómia, szellemi és épített örökségünk mellett láthatóak voltak a népművészeti értékeink (kulturális örökségvédelmi kiadványok, népviselet, kézműves termékek), a Pest megyei asztalhoz érkezőket pedig tárogatómuzsika fogadta.

A Pest megyei asztal

Megyei értékeinket Hévízgyörkről Basa Györgyi (keramikus művész), Bóna Ervinné Szomori Anna (Hévízgyörki Asszonykórus vezetője), valamint Bazan Tibor (polgármester, Helyi Értéktár Bizottság elnöke) képviselték Kisfaludi Aranka, a Pest Megyei Értéktár Bizottság értéktár referense, valamint Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense mellett.

A rendezvényről bővebb információ ITT olvasható.

www.pestmegye.hu12345678910

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

A bőlcsődei beiratkozás határideje még:

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

 

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.058 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 2690516 | Ebben a hónapban: 6272 | Ma: 441 | jelenleg: 1 | Statisztika