PETRIK TAMÁS

Csemő képviseletében megnyerte a
2017. évi Nemzeti Vágtát.
A győzelemről és a csemői vágta-eredményekről
ide kattintva olvashat bővebben!

SZELLŐ IMRE

a WBO volt interkontinentális cirkálósúlyú bajnoka
a Csemői Palotás Sportegyesület ökölvívóinak vezetőedzője.
ide kattintva olvashat bővebben!

1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2021. május 9. vasárnap, Gergely napja van. - Holnap Ármin napja lesz.
Községháza előtti tér
Községháza
Templom tér
Hét vezér tér
Dózsa György tér
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány
Virágharang

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
TOVÁBBI PROGRAMOK

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Schulek Gyógyszertár
2700 Cegléd
Kőrösi út 51.
Telefonszám: 500-603, 500-604
Készenl. tel.: 06 30 531 8678

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

csemoegeszseg.hu

www.csemoegeszseg.hu

Együtt a csemőiek egészségéért, együtt gyermekeink jövőjéért!

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Uránia Mozi Cegléd

14:00 Huszárik Zoltán terem
Napsugár

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Napsugár

Jegyfoglalás »

 
TOVÁBBI ELŐADÁSOK

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/21 bejegyzés:10/210

Kerékpárutakat építenek Farmoson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 29. csütörtök, 11:29
Kerékpárutakat építenek Farmoson
A projekt keretében 178,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból új kerékpárforgalmi létesítményeket építene Farmos településen. A bicikliutak csatlakoznak egymáshoz, illetve a már kiépített szakaszokhoz is. A tervezett utak összesen

A projekt keretében 178,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból új kerékpárforgalmi létesítményeket építene Farmos településen. A bicikliutak csatlakoznak egymáshoz, illetve a már kiépített szakaszokhoz is. A tervezett utak összesen 2450 méter hosszan épülnek meg.

A projekt célja a település közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével. Az épülő kerékpárforgalmi hálózat három szakaszon valósul meg: Béke/Nagykátai úti szakasz kivitelezése a Szelei úti csomóponttól a Damjanich utcáig, Rákóczi úti szakasz kivitelezése, Szelei utcai szakasz.

 2,5 km hosszan épül kerékpárút a települsen belül (a fotó illusztráció)

A meghatározott nyomvonal illeszkedik a Tápió-vidéki kerékpárút hálózat tanulmánytervében meghatározott javaslatokhoz, ezáltal beilleszthető a járásba tervezett kerékpárút-hálózatba. A projekt a gazdasági fejlesztés mellett turisztikai hozzáadott értékkel is rendelkezik. A környékre látogató kirándulók a kerékpárhálózat összekötésével könnyebben megközelíthetik a közelben, a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetben található természeti értékeket, túraútvonalakat, ösvényeket. A turizmusra gyakorolt pozitív hatás természetesen további gazdaságélénkítő hatással bír. Az idelátogató turisták megjelenése jelentősen hozzájárul a helyi vállalkozások bevételeihez. A fejlesztés környezeti hatása is megmutatkozik. A kerékpárforgalmi hálózat kiépítésével, valamint a szemléletformáló programok hatásával arra ösztönözzük a helybéli és a szomszéd településen élőket, hogy a kerékpáros közlekedést válasszák a környezetszennyező autós közlekedés helyett.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 178,35 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Projekt azonosító száma: VEKOP-5.3.2-15-2016-00016
Projekt címe: Kerékpárút-hálózat kiépítése Farmoson
Pályázati kiírás címe: VEKOP-5.3.2-15 – Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében

Kiépítik a csapadékvíz-elvezetést Kosdon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 29. csütörtök, 09:25
Kiépítik a csapadékvíz-elvezetést Kosdon
Kosd Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívásra, melyre 248,44 millió forint támogatást akpott.

Kosd Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívásra, melyre 248,44 millió forint támogatást akpott.

A projekt keretében 8 önkormányzati utcában kiépítik, korszerűsítik a csapadékvíz elvezető rendszert, valamint a Kosdi patak, mint befogadó mederrendezése is megvalósul. A projekt egy teljes településrész vízgazdálkodási rendszerének fejlesztését szolgálja. A nyílt burkolt árokkal érintett szakaszokon a késleltetett levezetés érdekében a meredekebb utcákba energiatörő küszöbök kerülnek beépítésre. A csapadékvíz helyben tartása érdekében 10 db szikkasztó kút is elhelyezésre kerül. A tervezett beavatkozás a település 3 csapadékvíz öblözetének problémáját oldja meg. A meglévő vízlevezető rendszer felhasználása mellett a beruházással érintett területen lévő utcákban arra törekedünk, hogy a részben aszfalt, részben zúzottkő burkolatú pályatesteket a víz kimosó hatásától megvédjük, így a pálya befogadó árokkal ellentétes oldalán folyókát telepítünk, amely részben az útpályáról, részben a folyóka oldala felőli telkekről és épületekről lefolyó vizeket gyűjti össze, így az nem a burkolatot erodálja. A fejlesztési területen elsősorban lakóingatlanok találhatóak, a fejlesztéssel közvetlenül érintett lakosságszáma meghaladja a 630 főt, amely a teljes lakosság, több mint 20%-a.

A fejlesztéssel érintett Bocskai utca a település egyik legforgalmasabb utcája, mivel itt található a település Általános Iskolája és a Millenneumi Emlékpark. Szintén a projekt által érintett Bocskai-Szabadság utca kereszteződésében egy vendégház található. A Szabadság és Bánya utcában összesen 4 db távolsági buszmegálló is található. A projekt által érintett Szabadság utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten, Vácon dolgozók is mind itt haladnak keresztül. A Bánya utca mellett található Agárdi utcában egy turistaútvonal található, amelynek megközelítésében fontos szerepet töltenek be a fejlesztéssel érintett utcák. A projekt keretében elsősorban magáningatlanok megvédése az alapvető cél.

Projekt címe: Felszíni csapadékvíz-elvezetés komplex korszerűsítése Kosd településen
Projekt megvalósítási helye: 2612 Kosd, Bocskai utca, Dózsa Gy. utca, Esze Tamás, Agárdi, Mikes Kelemen utca, Mikszáth u, Szabadság utca, Felsőhegyi utca, Bányai utca, Almahát utca, Naszály utca, 70/6, 110, 508/1 hrsz.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.04.26.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2022.04.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatás - Samsung üzem bővítése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 26. hétfő, 10:47
Pest Megye Közgyűlésének Elnöke közmeghallgatást tart a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítése céljából.

Pest Megye Közgyűlésének Elnöke közmeghallgatást tart a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítése céljából.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Ipartelep 403 hrsz cégjegyzékszáma: 13-10-040717, adószáma: 12627884-2-44.) 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítéséhez kapcsolódó közmeghallgatás megtartására a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény ( a továbbiakban: Kat. tv.) 33. § (1) bekezdése és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Kormányrendelet) foglaltak alapján kerül sor.

A Kat. tv. 33. § (1) bekezdése és a Kormányrendelet 21. § (3) bekezdése alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódóan az illetékes polgármester köteles közmeghallgatást tartani a biztonsági jelentés közzétételének lezárását követő 15 napon belül.

A különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2020. évi LIX. törvény 3. § (3) bekezdése szerint „A különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat polgármesterének és jegyzőjének jogszabályban meghatározott államigazgatási feladat- és hatásköreit a különleges gazdasági övezet tekintetében a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti, vagy a (6) bekezdés alapján kijelölt megyei közgyűlés elnöke, illetve a megyei jegyző látja el”.

A Göd város közigazgatási területén különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló 294/2020. (VI. 18.) Korm. rendelet 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz.. alatti ingatlant is a különleges gazdasági övezetbe sorolta, így a Samsung SDl Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítésének katasztrófavédelmi engedélyezési ügyére is vonatkoznak a speciális szabályok. Fentiek alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó polgármesteri hatásköröket a Pest Megye Közgyűlésének Elnöke látja el.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint elsőfokú iparbiztonsági hatóság előtt 2021. április 1-én katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás indult. Az eljárás tárgya 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítése. A Kormányrendelet 21. § (2) bekezdése szerint a biztonsági jelentést hirdetményi közzététel útján 15 napig hozzáférhetővé kell tenni, ezen idő alatt az érintett nyilvánosság azokhoz észrevételeket tehet.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítésével kapcsolatos biztonsági jelentés és lakossági tájékoztató 2021. április 9. és 23. között volt elérhető www.pestmegye.hu  honlapon.

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról, valamint a veszélyhelyzettel összefüggő egyes intézkedésekről szóló 570/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet 9. §-a alapján a közigazgatási hatósági eljárásban a közmeghallgatást az érintettek személyes megjelenése nélkül, az e rendeletben foglaltak szerint kell megtartani.

Fentiekre tekintettel a 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítésével kapcsolatos közmeghallgatás az alábbiak szerint kerül lebonyolításra:

2021. április 30-án 8 órától 2021. május 3-án 8 óráig az állampolgárok elmondhatják észrevételüket a +36706597383 telefonszámon. A megadott telefonszámon hangposta rögzíti az elhangzott véleményeket (a szám hívását követően kérjük várjon kb. 4 másodpercet, míg a hangpostafiók bejelentkezik). Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást.

2021. május 3-án 9 órától 12 óráig személyesen rögzítjük hívását +36706597383 telefonszámon.

A megadott időszakban feltett kérdéseire a 2021. május 5-én 10 órától válaszol az illetékes hatóság. Az esemény itt tekinthető meg élőben: https://www.youtube.com/watch?v=tOkWce1cukE 

A Hatóság az üzemeltető által benyújtott dokumentáció, illetve az esetleges hiánypótlás során tett kiegészítések és a helyszíni szemlén tapasztaltak alapján, - mérlegelve a közmeghallgatás jegyzőkönyvében foglaltakat - határozatában feltételes vagy feltétel nélküli katasztrófavédelmi engedélyt ad az Üzemeltetőnek a veszélyes tevékenységgel érintett létesítmény építése tekintetében, vagy a benyújtott katasztrófavédelmi engedély iránti kérelmét elutasítja, amennyiben a jogszabályban foglalt kritériumok nem teljesülnek.

Az engedélyező hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43., (postacím: 1903 Bp. Pf.: 314, Telefon: +36 (1) 469-4105 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Szabó István
Pest Megye Közgyűlésének elnöke

Megnyílt az új üllői piac »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 26. hétfő, 09:32
Megnyílt az új üllői piac
Üllőn megnyílt a kiskereskedelmi piac, amely többfunkciós épületként egyedülálló lehetőségeket biztosít majd az ott élőknek. 

Üllőn megnyílt a kiskereskedelmi piac, amely többfunkciós épületként egyedülálló lehetőségeket biztosít majd az ott élőknek. 

2019 tavaszán a Pénzügyminisztérium által kiírt "Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" című pályázaton – a maximális - 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a település új piac megépítésére. A kivitelezéséhez szükséges több, mint 360 millió forintot meghaladó önerőt Üllő Város Önkormányzata saját költségvetési forrásból biztosította 2020-2021-ben. 2020. január 2-án írták alá az új piac kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződést, 11 hónap alatt elkészültek a kivitelezési munkák.

A korszerű és modern létesítmény 796 m2 bérbe adható területtel rendelkezik, amely több, mint 40 elárusító helyet, 14 db üzlethelyiséget foglal magában, de helyet kaptak a szükséges kiszolgálóhelyiségek (irodák, illemhelyek stb.), valamint mozgóárusításra is lehetőség nyílik. Az új piac nyitott terekkel és nagyobb részben fedett, fényáteresztő tetőszerkezettel készült. Közvetlen kapcsolata a városközponttal és a sétálóutcával alkalmassá teszi komplex események és tematikus vásárok lebonyolítására is.

A létesítmény környékén összesen 124 gépjármű parkolására nyílik lehetőség, ebből a projekt keretében 13 db új parkoló, valamint 30 kerékpár befogadására alkalmas tárolót alakítottak ki. A beruházás részeként parkosításra és zöldfelület építésre is sor került, szelektív hulladékgyűjtőkkel és tervezett piaci aktivitásokkal hívják majd fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Pest megyében 20, a főváros vonzáskörzetében fekvő település élelmiszerpiaca újul meg.

www.pestmegye.hu

Föld Napja - online ismeretterjesztő játék »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 22. csütörtök, 08:00
Föld Napja - online ismeretterjesztő játék
A Föld Napja rendezvényei idén az online térre korlátozódnak, de így is felhívhatjuk a figyelmet a környezet- és klímavédelem fontosságára, sőt nap mint nap tehetünk Földünk, környezetünk, lakóhelyünk élhetőbb állapotáért.

A Föld Napja rendezvényei idén az online térre korlátozódnak, de így is felhívhatjuk a figyelmet a környezet- és klímavédelem fontosságára, sőt nap mint nap tehetünk Földünk, környezetünk, lakóhelyünk élhetőbb állapotáért.

A világnap célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön a Föld megóvása. Az idén ez a világnap is más megvilágításba kerül. A természet folyamatosan küldi a vészjelzéseket árvizek, aszályok, extrém időjárási körülmények formájában. A világban jelenleg zajló koronavírus-járvány is megmutatja, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell magunkra, egymásra, a Földre és a vízkészletünkre.

A Europe Direct Pest Megyei Európai Információs Pont online ismeretterjesztő játékai a Föld napjához kapcsolódva mutatják be, hogy mire számíthatunk Európában, ha nem cselekszünk most az éghajlatváltozással kapcsolatban, mit tesznek közösen az EU tagállamok és mit jelenthet mindez a következő generációk számára.

A játékok a tájékozató iroda honlapján érhetők el: http://bit.ly/zoldmegallapodas

Befejeződött Zsámbokon a csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 21. szerda, 09:11
Befejeződött Zsámbokon a csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése
Zsámbok Község Önkormányzata a „Temető és környéke csapadékvíz elvezetése” című projekt keretében 130 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Temető és annak környezetében lévő, közművekkel, járdával

Zsámbok Község Önkormányzata a „Temető és környéke csapadékvíz elvezetése” című projekt keretében 130 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Temető és annak környezetében lévő, közművekkel, járdával és közvilágítással már ellátott belterületi utcák csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése valósult meg. A támogatást az önkormányzat 6.845.000 Ft saját forrással egészítette ki.

A fejlesztés részeként az Önkormányzat a Szent Imre utca, Szent István utca, Arany J. utca, Rákóczi F. utca, Széchenyi I. utca és Petőfi S. utca csapadékvíz elvezetésének korszerűsítését valósította meg.

A projekt során a Szent Imre, Szent István, és az Arany J. utcákban a korábbi földárok feliszapolódásának megszüntetésére és azt követően az árok burkolására, míg a Rákóczi F, Széchenyi I. és Petőfi S. utcákban a korábbi, túlzott mértékű szikkasztás miatt, az árkok lejtésének kialakítására és ezt követő burkolására került sor. Elengedhetetlen volt a fölösleges víz levezetése a területről. Ennek eléréséhez a meglévő árkok lejtésének kialakításával és burkolásával biztosíthatóvá vált a közvetlenül nem szikkasztható csapadék elvezetése. Az utcák csapadékvíz befogadója az Arany J. utcában futó, a felújítás eredményeként már burkolt árok, végső befogadó pedig a 3106-os út talp-árkán keresztül az önkormányzati csapadékvíz elvezető rendszere lett.

A projekt keretében kialakított csatornahálózat a településrész esetében várhatóan végérvényesen megoldja a belvíz jelentette problémákat, valamint a csapadékvizek kezelésének javítása a településrésztől távolabb eső területeken is mérsékli a belvizek kialakulásának kockázatát. A probléma rendezése az önkormányzat gazdálkodásában kiadáscsökkentést, a teljes település lakosságra nézve pedig pozitív hatást jelent.

A projekt a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című, PM_CSAPVÍZGAZD_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést Bácskai Elemér egyéni vállalkozó végezte el.

A kivitelezés 2021. március 11-én befejeződött.

www.pestmegye.hu

Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épült Biatorbágyon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 19. hétfő, 13:59
Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épült Biatorbágyon
Befejeződött az Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex beruházása Biatorbágyon.

Befejeződött az Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex beruházása Biatorbágyon.

A csapadékvíz fejlesztési munkálatokra 215 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 215 millió forintos támogatást az önkormányzat 90 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 306 millió forintból valósult meg Biatorbágy városrész csapadékvíz rekonstrukciója.

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett városrész Biatorbágy Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó építése valósult meg.
A projekt megvalósítási területén csapadékcsatorna épült az Ybl Miklós sétányon a Kinizsi utcáig. Csapadékvíz visszatartására tározó építése is elkészült az Ybl Miklós sétány Juhász Gyula utcai kereszteződésén túli területen.

A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

wwwpestmegye.hu

Újabb nyolc településen épül bringa- és görpark Pest megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 19. hétfő, 12:12
Újabb nyolc településen épül bringa- és görpark Pest megyében
Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

A kormánybiztosi iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával 2021-ben is Országos bringapark programot hirdetett azzal a céllal, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark.

A kormánybiztosi iroda az 50 százalékos önrész mellett idén 558 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére, így 36 új bringapark és 3 görpark épül az országban 1,1 milliárd forintot meghaladó értékben. A hozzájárulási összegeket nem kizárólag a bringaparkok építésére, hanem a közvetlen környezetükben felépülő, felújítandó infrastruktúra fejlesztésére is fordíthatják a jelentkezők. A program lebonyolítója az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK).

Budakeszi bringapark (Fotó: Budakeszi Hírmondó facebook oldala)

A tájékoztatás szerint a támogatásra minden olyan önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzetipark-igazgatóság, erdészeti szervezet, sportegyesület, natúrpark, egyházi szervezet, illetve egyéb civil- és gazdasági szervezet jelentkezhetett, amely többek között vállalta, hogy beruházását legkésőbb 2022. március 31-éig megvalósítja. Hozzátették, hogy az Országos bringapark program iránt hatalmas volt az érdeklődés, végül 39 jelentkező nyert támogatást.

A létrejövő parkokkal a kormány célja az volt, hogy az alapvetően óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára épült. Hagyományosabb játszóterekből már kinőtt fiataloknak ne a digitális világ legyen az egyetlen alternatíva a szabadidő eltöltésére - közölték.

Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz. A pályázók single trailek (egynyomvonalas, földutas pálya), pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya) és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták.

A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük kisebb lélekszámú községek éppúgy megtalálhatóak, mint nagyobb városok, abből 8 Pest megyében.

Bringaparkok épülnek Biatorbágyon, Budakeszin, Cegléden, Nagymaroson, Vácott, Vácrátóton. Görparkok Fóton és Törökbálinton létesülnek.

Ahogy korábbi hírünkben már beszámoltunk róla, az előző évben is számos Pest megyei településen épültek turistaházak, kisvasutak, vízitúra megállóhelyek, kerékpárutak, futókörök, kilátók, via ferráták.

www.pestmegye.hu

Tavasszal átadják az új egészségügyi központot Dömsödön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 14. szerda, 09:15
Tavasszal átadják az új egészségügyi központot Dömsödön
Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Állam pénzügyi támogatására és összesen 196.6 millió forint támogatásban részesült új egészségügyi központ építésére.

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Állam pénzügyi támogatására és összesen 196.6 millió forint támogatásban részesült új egészségügyi központ építésére.

A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás”. A támogatást a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázat nyújtotta. A kivitelezésről szóló vállalkozói szerződést 2019. szeptember 3-án írták alá.

Az utolsó munkákat végzik a kivitelezők

Az új épületben fogorvosi rendelő, védőnői szolgálat, gyermekorvos és két háziorvosi praxis fog helyet kapni. Az ellátások összevonásával, egy épületbe költöztetésével igényes, akadálymentes környezet jött létre. A fejlesztés célja, hogy a jelenleg több helyszínen elérhető orvosi szolgáltatások egy épületbe tudjanak költözni. A fejlesztés során közel 490 m2 alapterületű új épület kivitelezése valósult meg. A felnőttek és gyermekek részére szolgáló ellátások külön bejárattal közelíthetőek meg.

A megvalósítás helye Dömsödön, a Szabadság út 46. szám alatti ingatlan, a volt „Hajós kastély” épületének lebontása után létrejött terület.

A kivitelezés 2019. szeptember 3-án kezdődött el, a „Hajós kastély” bontásával. Az épület elkészült, az épület körüli parkoló, és az útcsatlakozás Dömsöd Nagyközség Önkormányzatának önerejéből valósult meg.

Az épület körüli környezet rendezése még tart. Az intézmény átadása tavasszal megtörténik.

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - TRANS-IT 2002 Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 13. kedd, 09:28
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - TRANS-IT 2002 Kft.
A TRANS-IT 2002 Kft., új raktár és üzemcsarnokot épített Újhartyáni telephelyén. A beruházási költségek 50,16% -át a „Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott

A TRANS-IT 2002 Kft., új raktár és üzemcsarnokot épített Újhartyáni telephelyén. A beruházási költségek 50,16% -át a „Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések" előirányzatból nyújtja.

A fejlesztés helyszíne a vállalkozás Újhartyán külterület 0111/30 hrsz alatti telephelye

A TRANS-IT 2002 Kft., családi vállalkozás. Két testvér Keindl Gábor és Keindl Csaba a tulajdonosai. A cég gépi földmunkák végzésével, útépítéssel foglalkozik. A vállalkozás szándéka, hogy bevételének egy részét saját működési környezetének javítására fordítsa. A fejlesztés után a település belterületén lévő telephelyükről kiköltöztek a munkagépek az új telephelyre. A beruházás során két csarnoképület épült összesen 885,7 m2 nagyságban, melyek anyagraktárként és irodaként fognak működni. Elkészül a telep kerítése, kiépültek a belső közlekedési felületek.

A beruházás új munkahelyeket is teremt a településen, ugyanis a projekt eredményeként két új alkalmazottat vesz fel a vállalkozás.
A beruházás elkészült, a telephelyet átadták.
A projekt azonosítója: PM_KKVTELEP_2018/4
Az elnyert támogatás: 100 millió forint

www.pestmegye.hu

 

12345678910

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

 

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.019 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 2974215 | Ebben a hónapban: 17172 | Ma: 530 | jelenleg: 1 | Statisztika