PETRIK TAMÁS

Csemő képviseletében megnyerte a
2017. évi Nemzeti Vágtát.
A győzelemről és a csemői vágta-eredményekről
ide kattintva olvashat bővebben!

SZELLŐ IMRE

a WBO volt interkontinentális cirkálósúlyú bajnoka
a Csemői Palotás Sportegyesület ökölvívóinak vezetőedzője.
ide kattintva olvashat bővebben!

1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2021. október 22. péntek, Előd napja van. - Holnap Gyöngyi napja lesz.
Dózsa György tér
Hét vezér tér
Községháza
Virágharang
Községháza előtti tér
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány
Templom tér

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Szent Anna Gyógyszertár
2700 Cegléd
Kőrösi út 11.
Telefonszám: 316-620
Készenl. tel.: 06 20 369 0110

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

csemoegeszseg.hu

www.csemoegeszseg.hu

Együtt a csemőiek egészségéért, együtt gyermekeink jövőjéért!

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Uránia Mozi Cegléd

Ma már nincsenek előadások...
TOVÁBBI ELŐADÁSOK

CSEMŐ A NEMZETI VÁGTÁN

Nemzeti VágtaA Nemzeti Vágtán való részvétel már önmagában dicsőség, Magyarország, sőt lassan Európa legrangosabb lovas rendezvényén nem csak önmagukért, az általuk képviselt közösségért, településért is küzdenek a lovasok.

2021 - A CSEMŐI ELŐVÁGTA ÉVE

2021.10.04. 12:03 Lejár 2022.10.18. 23:59 [556]

Hatalmas reménnyel és várakozással tekintettünk a 2021-es esztendő elé.

Évek óta készültünk arra, hogy elővágtát rendezzünk! Szerettük volna a verseny hangulatát elhozni Csemőbe úgy, hogy azon Petrik Tamás a 2017-ben győztes lóval, Viccessel álljon rajthoz.  

Július 24-én nagyon sokan szurkolták végig az izgalmas futamokat, amelyek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az októberi döntőben.A megnyitó ünnepséget követően a legfiatalabb lovasok mérték össze tudásukat a Kishuszár Vágtán, amelyet a felnőtt előfutamok követtek. Az eseményt kocsitoló verseny színesítette. Az autentikus lovas hangulatról többek között a házigazda Csuda Csikó Tanyások hucul bemutatója, a Csákberényi Csikósok csapata és a Kecskeméti Honvéd Lovasok gondoskodtak. A nap folyamán hagyományőrző kirakodóvásár, állatsimogató, pónilovaglás, koncert és zenei program is szórakoztatta a közönséget.

Győzött a kocsitoló csapatunk és izgalmas futam végén elsőként ért célba Petrik Tamás is, Vicces nyergében - így versenyzőink feljutottak az országos döntőbe!

2021 - A CSEMŐI ELŐVÁGTA ÉVE

Október első hétvégéjén, kitűnő időjárási körülmények között és végre újra nézők előtt rendezték a versenyt. Az idei évben újszabályok szerint versenyeztek a lovasok, a 12 futamgyőztes mellett a 13 legjobb idő jutott a középdöntőbe, és azt is tudtuk, hogy Tamásék borzalmasan nehéz előfutamba kerültek, lévén összesorsolták a kétszeres győztes Nagy Arnolddal és Fantázia nevű lovával.

2021 - A CSEMŐI ELŐVÁGTA ÉVEJó start után Tamásék második lettek nagyon jó időeredménnyel. A nap végére aztán az is kiderült, hogy az összes futam, összes indulója időeredménye alapján az 5. legjobb időt lovagolták.

Kocsitoló csapatunk magabiztosan és mosolyogva nyerte az előfutamát, így bejutottak a döntőbe.

Amilyen jól alakultak a dolgaink a szombaton, úgy "szenvedtünk" vasárnap. Sikeres start után tisztán megvolt a vezetés Petrik Tamásnak és Viccesnek, aztán a verseny közepén a versenytársak agresszív támadását nem tudták visszaverni, párosunk futamában a negyedik helyen zárt, így nem jutottak döntőbe. 2021 - A CSEMŐI ELŐVÁGTA ÉVE

A kocsitoló csapatunknak sem volt szerencséje a pályabeosztás sorsolásánál: a legmélyebb belső oldalt húzták, így nem volt esélyük a döntőbeli ellenfelekkel szemben, harmadikok lettek. 

A vasárnap a Nemzeti Vágtán nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ezzel együtt nagy boldogság volt Csemőt képviselni az idei évben Budapest legszebb terén!

Köszönjük szépen a 2021. évi versengést a CSEMŐI TORNÁDÓ kocsitoló csapatának, PETRIK TAMÁSNAK és VICCESNEK.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2020 - A "MINDEN KICSIT MÁS VOLT" ÉVE

2020.10.13. 14:17 Lejár 2021.10.27. 23:59 [436]

2019 év végén még abban reménykedtünk, hogy az idén újra Viccessel megnyerjük a Ceglédi Elővágtát és meglepjük az országos döntő mezőnyét és a szurkolókat is a Hősök terén.

Hát, nem így alakult…

A pandémiás helyzet miatt nem volt ceglédi előfutam, összességében is csak nyolc elővágta volt, ezek egy részén még nézők sem lehettek, ahogy a nagydöntő is zárt kapus rendezvény volt.

2020 - A Vicces sem volt velünk - már az év elején az első gyors munkáknál újra bedagadt a műtött lába és tapintásra is érzékeny is volt. Más megoldásra volt szükség, miután Tamás úgy döntött, hogy Marokkóval nem fog újra próbálkozni, ebben a helyzetben került képbe Korax Raven Zsonglőr, amely paripa más lovassal ugyan, de az elmúlt években Pesten előfutamban indult, igaz onnan továbbjutniuk nem sikerült.  

A ló alapképességei rendben is 2020 - A voltak, viszont természetre kevésbé volt simulékony, mint Vicces, vagy akár Marokkó. Ennek tanújelét adta Zsonglőr az Érdi Elővágtán, ahol parádés előfutam után és egy rossz startot követően a döntőben nem volt hajlandó az előtte állók által szórt homokban futni… Mert Ő egy egyéniség! Ezt a képességét "átmentette" a nagydöntőre is. Parádés előfutamot követően rossz start után a középfutamban nem volt esélyük továbbjutni a döntőbe. Köszönjük Zsonglőrnek az idei évi szereplést!

Nagyon furcsa volt a Hősök tere nézők nélkül, vágta korzó és országkonyha utca nélkül… Volt a műjégpálya épülete felől egy led-fal két kis hangfallal a versenyzőknek és a kísérőknek - és ennyi.

Még annak is örülhetünk, hogy a vírushelyzetben egyáltalán megrendezésre került a verseny.

Az idei év újdonsága volt számunkra, hogy egy másik versenyszámban is bemutatkozhatott Csemő, mégpedig a kocsitolásban.

2020 - A A feladat az volt, hogy három fiúnak és három lánynak egy szekeret kb. 250 méteren keresztül kellett tolnia a homokban. A Csemői Tornádó csapata kétszer is versenyzett, az előfutamban magabiztos versenyzéssel győzték le Gyenesdiás és Sződliget csapatát. Két óra múlva döntőt toltak a mieink Kocs község csapatával versengve, ahol a pihent ellenféllel szemben nem volt sok esélyünk, így a csapat első szereplésére a második helyet érte el. (Csak emlékeztetőül: amikor Petrik Tamás és Vicces 2016-ban berobbant a Vágta-köztudatba, első versenyükön másodikok lettek, és rá egy évre nyerni tudtak…)

2020 - A Örülök az idei évi  csemői versenyzőkkel "kibővített" részvételünknek, jövőre folytatjuk a szereplést a huszárok és a kocsitolók között is!      

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2019 - MAROKKÓ ÉVE

2019.10.20. 18:00 Lejár 2019.11.03. 23:59 [327]

Ezúttal nem szeptember közepén, hanem egy hónappal később rendezték meg az országos döntőt. Az időjárás kegyeibe fogadta a versenyzőket és a szurkolókat is, mert egész hétvégén gyönyörű napsütésben zajlottak az események a Hősök terén.  Profi körülmények, profi szervezés - az idén is. Szinte időkésedelem nélkül és program szerint követték egymást már az előfutamok és a kísérő lovas számok is.

2019 - MAROKKÓ ÉVEA sorsolás után már tudtuk, hogy a szombati napon egy óra hossza alatt "eldől a sorsunk", hiszen két egymást követő futamban voltak a Csemőt képviselő lovak és lovasok érdekeltek.   

Az idei évben újra volt kishuszár indulónk is. Ricsi (Tamásék korábbi pónija) Hajdu Zoltánhoz és Fanni lányához került Orosházára - Ők vállalták, hogy Csemő színeiben indulnak. Fanni és Ricsi megnyerték a Hortobágyi Vágtát, így szereztek jogot a budapesti nagydöntőre. A felkészülésük nem volt zökkenőmentes, igazából a hét közepén dőlt el, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni. Nem sikerült az előfutamban az első két helyen végezniük, így számukra befejeződött az idei évi verseny. Ricsi is megszenvedte a futamot, ha sikerült volna a kvalifikáció, akkor valószínűleg vissza kellett volna lépniük, mert a póni lába nem bírta a terhelést.

  2019 - MAROKKÓ ÉVEEz az év Marokkó éve volt. Nem így terveztük, és ami a Ceglédi Elő vágtán csak egy ötletnek tűnt, hogy fusson a tartalék Marokkó a korábbi győztes testvére, Vicces helyett - az a nagydöntőre egyetlen opcióként maradt. Történt ugyanis, hogy Vicces lábát a nyár végén meg kellett műteni. Elvileg október közepére rendben lehetett volna, de Tamásék (nagyon helyesen!!) nem akartak kockáztatni - így Petrik Tamás és Majnár Anita Marokkóval folytatták az idei évben megkezdett felkészülést.

Az első budapesti bevetés az előfutam volt, amely izgalmasan alakult, de végül győzni tudtak és kvalifikálták magukat a középdöntőbe. Ott aztán bár a rajt jól sikerült - elfáradtak a futam végére, negyedik helyen értek célba, ami nem ért döntőt, a kiesést jelentette.

2019 - MAROKKÓ ÉVE

Petrik Tamás képességeit ismerjük, Majnár Anita tudását elismerjük - Marokkóban ennyi volt.

https://www.facebook.com/drlakosroland/videos/573113110127027/

Köszönjük szépen az idei évet is, bízunk Vicces felépülésében. Kedvünket semmi nem szegheti, jövőre újra megpróbáljuk.     

Folytatva a korábbi évek gyakorlatát, CSEMŐ nemcsak a lovas pályán, hanem az Andrássy úton lévő Vágta Korzón is képviseltette magát. Köszönet Vas Tiborné közösségi színtér vezetőnek a szervező munkáért!  

Értékelés: 4.75/4
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2018 - A BALSZERENCSE ÉVE

2018.09.10. 08:38 Lejár 2018.10.17. 23:59 [207]

Ragyogó napsütés és kitűnően előkészített pálya fogadta a Nemzeti Vágta budapesti döntőjének mezőnyét.  

Szombaton pontosan délben elkezdődött a megnyitó, benne a versenyzők eskütétele, majd a kishuszárok előfutamai után a 72 versenyző összesen 12 előfutamban állt rajthoz a múlt heti sorsolás eredménye szerint.  

Tamás és Vicces a 7. előfutamba nyert besorolást és magabiztos győzelmet arattak (a helyi szpíker szerint "Petrik Tamás játszott a mezőnnyel").

NEMZETI VÁGTA 2018 - a balszerencse éve

Sikerült meglepnünk a többezres nézőközönséget, mégpedig azzal, hogy Szellő Imre vihette Csemő zászlaját Tamás futamában! (Ezúton is köszönet Bende Csabának és Meskó Zsoltnak az engedélyért!)  

NEMZETI VÁGTA 2018 - a balszerencse éve

Estére az is eldőlt Tamás vasárnap Mád, Pogány, Maksa és Baja települések lovasaival küzd majd meg a 3. középfutamban.

Bár legjobban Németh Jánostól féltünk a középdöntőben, aki Baját képviselve kétszeres győztese a Nemzeti Vágtának, mégsem Ő, hanem a korábbi kétszeres győztes lova, My Boy Mennydörgés "okozta" a vesztünket a középfutamban.  

Az első rajt nem is volt jó, majd a második indítás is elég kaotikusra sikerült, de elengedték a versenybírók a mezőnyt. A start után Tamás az utolsó helyről eredt a többiek után, de két kanyar múlva, még az első körben, igazolva klasszisát az élre állt. Vezető helyét további két körön keresztül meg is őrizte. Az utolsó háromszáz méteren azonban az idei évben Pogány települést képviselő My Boy Mennydörgés megelőzte Tamást és Viccest.

"Elfogytak" a futam végére, óriási erőt vett ki a start utáni felzárkózás Viccesből, de még inkább Tamásból. A vége a középfutam 2. helye, ami nem ért továbbjutást, párosunk számára itt véget ért az idei évi verseny!    

Ez volt a 12. vágta futamuk, ebből 10 végződött start-cél győzelemmel, 1 futam (a 2016-os döntő) starttól vezetés és második hely, és 1 futam (a mostani középdöntő) utolsó helyről indulás és második hely. Azért ezt a mérleget sokan megirigyelhetik, mi pedig továbbra is büszkék lehetünk és vagyunk is PETRIK TAMÁSRA, VICCESRE és az idomár MAJNÁR ANITÁRA!

 


VÁGTA KORZÓ

NEMZETI VÁGTA 2018 - a balszerencse éve

 Az Andrássy úton kapott helyet az induló települések és kistérségek bemutató sátor-városa. Csemő az idei évben önálló sátorral volt jelen és népszerűsítette településünket.  

Köszönöm Vas Tiborné szervező munkáját és az egész hétvégi "szolgálatát".

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2017 - A GYŐZELEM ÉVE

2017.09.21. 13:42 Lejár 2017.10.05. 23:59 [113]

Amíg tavaly azzal kezdtük a mondatokat, hogy mi lett volna, ha a szabad ló nem zavarja Tamást a döntőben…., addig idén már arról beszéltünk, hogy az edzéseknek köszönhetően mennyit  erősödött Vicces…

 

A - hagyományoknak megfelelően - a Ceglédi Elővágtán indult volna a "páros", hogy kvalifikáljanak az országos döntőre, ám a verseny hetében Vicces patája megsérült, le kellett mondani az indulást.

 

Nem maradtunk csemői siker nélkül Cegléden, hiszen Hrubos Boróka Fantom nevű pónija nyergében megnyerte a kishuszárok elővágtáját, ezzel bejutott az országos döntőbe!

 

2017 - A GYŐZELEM ÉVE

 

Mire Vicces felépült és formába került, addigra augusztust mutatott a naptár. Tamás az augusztus 20-i, Festetics Vágtát választotta az elmaradt ceglédi előfutam pótlására, melyet Gyenesdiáson rendeztek. A nap eredménye: két futam, két rajt-cél győzelem, magabiztos versenyzéssel. A mezőny erős volt, hiszen döntőbeli ellenfél volt Tata városa, aki 2016-ban az országos vágta nagydöntőjében is részt vett és 5. helyezést ért el.

 

2017 - A GYŐZELEM ÉVE 2017 - A GYŐZELEM ÉVE
   

Közben Boróka is sikert- sikerre halmozott: ahol elindult versenyen, azt megnyerte; köztük az I. Magyar Póni Derbyt, a Kincsem Parkban.

Ilyen kitűnő előzmények és eredmények után önbizalommal telve, és reális célokat magunk elé tűzve(mindkét versenyzőnk jusson döntőbe….), bizakodóan vártuk az országos döntőt.

 

… és elérkezett szeptember 3. hétvégéje.

Boróka kezdte meg a szereplést szombaton kora délután. A döntőbe jutáshoz a futama első két helyén kellett volna végeznie. Nem sikerült a rajtja, csak az 5 . helyen fordult rá az első kanyarra, és bár két lovast még sikerült megelőznie, a 3. hely nem volt elég a döntőhöz. Ez nap nem sikerült.  ÓRIÁSI KÖSZÖNET JÁR BORÓKÁNAK és az ŐT FELKÉSZÍTŐ MAJNÁR ANITÁNAK AZ EGÉSZ ÉVES MUNKÁJUKÉRT, AZ EREDMÉNYEKÉRT!

 

Szombaton késő délután már Tamásért és Viccesért izgulhattunk, hogy sikeresen vegyék az előfutamukat. Papírforma szerint futamuk esélyesei voltak, és biztosan hozták is a futamgyőzelmet. Estére az is kiderült, hogy a középfutamban egy végső győzelemre is esélyes  ellenfelünk lesz: Szentkirály.

 

Vasárnap már az időjárás miatt is izgulhattunk, mert a szombat esti felhőszakadás feláztatta a pályát, és a délelőtt folyamán is többször esett, mint nem…

Késéssel ugyan, és egy település visszalépése után 4 indulóval rajtolt el a középdöntő, ahol Tamás még magabiztosabb győzelmet aratva bejutott a döntőbe!

 

 

A döntő futam volt hátra, közben újra szakadni kezdett az eső! Lehetett fogadni a futamra, tétre, helyre, befutóra. Tavaly a legnagyobb nyereményt csemői győztes tippel lehetett szerezni, az idén már - Füzér, a 2016-os győztes után - a második legtöbb fogadó Csemő és Petrik Tamás győzelmére játszott! És jól tippeltek! 

Tamás és Vicces újabb rajt-cél pályát ment, feltették a koronát az egész éves szereplésükre!

 

A 2017-ES NEMZETI VÁGTA NYERTESE: PETRIK TAMÁS, AKI VICCES NEVŰ LOVÁVAL

CSEMŐ DICSŐSÉGÉRE VÁGTÁZOTT! 

  

GRATULÁLUNK ÉS KÖSZÖNJÜK!

 

A Ceglédi Városi Televízió Háttér című műsorában

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2016 - A SIKEREK ÉVE

2017.09.21. 13:15 Lejár 2017.10.05. 23:59 [112]
 Petrik Tamás Hrubos Boróka

 

Az első év tapasztalatain és eredményein felbuzdulva még nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát Tamás a felkészülésbe.

A cél egyértelmű volt - az országos döntőbe kell jutni!

Tamás "lovat cserélt" 2016-ra, egy saját tenyésztésű angol-arab telivérrel indult, a ló neve: Vicces.

Az előző évhez hasonlóan elővágtán kellett kivívni a nagydöntőben való részvétel jogát.

Az elővágta helyszíne ismét Cegléd volt, ahol Tamásnak és Viccesnek imponáló magabiztossággal sikerült az előfutamában és a ceglédi döntőben is rajt-cél versenyzéssel győznie.

 

A Ceglédi elővágta összefoglalója:

A sikerek a Hősök Terén is folytatódtak!

Tamás és Vicces mellett Csemő érdekelt volt a gyermekek és pónik versenyében is, a Kishuszár Vágtán HRUBOS BORÓKA, Ragyogó nevű pónija nyergében vívta ki a döntőbéli szereplés jogát.

Boróka az előfutamából továbbjutott, így Kishuszár Vágta országos döntőjében versenyezhetett, ahol a becsülettel küzdve a 6. helyen végzett. 

 

Tamás és Vicces az országos döntőben ott folytatták, ahol Cegléden abbahagyták…

Tamás rajt-cél győzelmet aratva nyerte az elő- és középfutamát is, így magabiztosan jutott a nagydöntőbe!

 

Tamás középfutama:

 

Arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy CSEMŐ volt az egyetlen település, amelynek lovasai a Kishuszár vágta és a Nemzeti Vágta nagydöntőjében szerepeltek!  

 

Petrik Tamás a döntőben azonnal az élre állt és egészen az utolsó körig őrizte vezető helyét. A futam közben történt bukás kapcsán a szabad ló kicsit akadályozta a versenyzőnket, ezzel együtt a futam végén a parádés 2. helyen intették le Csemő lovasát!  

 

Nemzeti Vágta 2016. országos nagydöntő - a futam:


Petrik Tamással a Ceglédi Városi Televízió készített interjút az országos döntő után:

Értékelés: 5/3
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2015 - A BEMUTATKOZÁS ÉVE

2017.09.21. 13:00 Lejár 2017.10.05. 23:59 [111]

Csemő település először 2015-ben jelentkezett a Nemzeti Vágtára.

Lovasa PETRIK TAMÁS volt, a ló neve: Bájos. Tamás és Csemő szerencsés találkozását Hegedűs Ágotának Cegléd város alpolgármesterének köszönhetjük.     

A Ceglédi Elővágtán álltak először rajthoz, amelyet sikerült megnyernie Tamásnak - ezzel rögtön az első évben a Hősök Termén rendezett nagydöntőben is érintett volt Csemő.

 

A Ceglédi elővágta döntő futama:

Az országos nagydöntőben Tamás az előfutamában 4. helyen végzett, így nem jutott tovább, az összesített időeredmény alapján a 19. helyen zárt, ami bemutatkozásként rendkívül dicséretes volt.   

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

NEMZETI VÁGTA döntője

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

 

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.050 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 3288510 | Ebben a hónapban: 46731 | Ma: 362 | jelenleg: 1 | Statisztika