PETRIK TAMÁS

Csemő képviseletében megnyerte a
2017. évi Nemzeti Vágtát.
A győzelemről és a csemői vágta-eredményekről
ide kattintva olvashat bővebben!

SZELLŐ IMRE

a WBO interkontinentális cirkálósúlyú bajnoka
versenyzését Csemő Község Önkormányzata is támogatja


Ma 2018. május 26. szombat, Fülöp napja van. - Holnap Hella napja lesz.
A Községháza előkertje
Virágos Csemő
A Putrisarki erdő
Csemő Községháza
Szent István király szobra
A vágy születése
Virágos Csemő

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

PatikaPlus Gyógyszertár
2700 Cegléd
Malomtó szél 30. TESCO Áruház
Telefonszám: 500-252
Készenl. tel.: 06 20 269 0075

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Uránia Mozi Cegléd

Ma már nincsenek előadások...
TOVÁBBI ELŐADÁSOK

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI


12345678910
oldal:1/19 bejegyzés:10/181

Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.05.25. 10:49
Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán
Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében, május 24-től a Ráckevei és Szigetszentmiklósi Járás művészeinek tárlata látható a pesti Vármegyeházán.

35 kiállító közel 250 képzőművészeti alkotása csodálható meg május 24-től a Pest Megyei Kormányhivatal vármegyeházi épületében. Az 1841-ben átadott klasszicista stílusú épület ódon falai között a kiállítást Tarnai Richárd nyitotta meg.

Beszédében emlékeztetett arra, hogy a kormány mandátumának lejártával a jogszabály szerint a kormánymegbízott mandátuma is véget ér, majd az új kormány felállta után nevezik ki az új kormánymegbízottat. A kiállítás megnyitó a két időpont közé esik, ezért már és még nincs kormánymegbízottja a hivatalnak, így ő most, mint legutóbbi kormánymegbízott köszönti a megjelenteket, hiszen a jövőt nem ismerjük – tette hozzá.

Kiemelte, az alkotóművészet magában hordozza a változtatás lehetőségét, de lezárásra, befejezésre törekszik. Az elkészült műalkotással szemben az életünkben azonban mindig van lehetőségünk javítani, mindig van alkalmunk a nagy művet jobbá tenni. A műalkotások a legtöbb esetben pontosan erre a lehetőségre is figyelmeztetnek. Arra, hogy mindig van esély új színt, új hangulatokat, új élményeket bevonni életünkbe – fogalmazott Tarnai Richárd.

„A művészet olyan szükséglete az embernek, mint az evés, ivás” – idézte beszédében Dosztojevszkijt dr. Bekk Mária. A Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője kiemelte, a művészet az ember alaptevékenysége, olyan, ami feltölti a szemlélőjét, gazdagítja az életét.

Elég, ha csak az őskori emberre gondolunk, aki létrehozta a maga módján a használati edényeit, de már azokat is díszítésekkel látta el, pedig a motívumok a gyakorlati használaton nem változtattak semmit. Pusztán szebb lett tőle az edény. Ez az a szépségélmény, ami örök emberi igénnyé teszi a művészetet – mondta dr. Bekk Mária. A járási hivatal vezetője hangsúlyozta, a kormányhivatal kiállítás sorozatát kiváló kezdeményezésnek tartja, amely művészek és művészetszerető emberek közösségét kapcsolja össze.

„A műalkotás egy szép rezgésnek a megörökítése. Egy lelki mámor feledhetetlenné tevése.” – idézte köszöntőjében Huszár Péter Bence, a Ráckevei Járási Hivatal vezetője a kortársai által egri remetének hívott írófejedelmet. Gárdonyi Géza gondolatai után a ráckevei hivatal vezetője köszönetet mondott a művészeknek, majd a művészetszerető látogatókhoz szólva hangsúlyozta „mindannyian merítsünk erőt a műalkotásokból”.

Saját építésű verklijének dallamaival varázsolt sok évtizeddel ezelőtti hangulatot az ünnepségen Varga László taksonyi orgonaépítő mester, majd a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal zenész munkatársai – Turi András brácsán, Nagy András csellón és Keresztény Csaba hegedűn játszott – dunántúli táncdallamokat és székelyföldi forgatóst adtak elő.

Az ünnepség végén a Dunaharaszti Művészbarátok Körének vezetője, Demjén Gertrúd a művészek nevében mondott köszönetet az esemény megszervezéséért.

Áramszünet miatt ügyfélfogadási szünet a turai okmányirodában »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.05.25. 10:40
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt az Aszódi Járási Hivatal Turai Okmányiroda (Tura, Petőfi tér 1.) ügyfélfogadása a lent részletezett napokon szünetel.

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt az Aszódi Járási Hivatal Turai Okmányiroda (Tura, Petőfi tér 1.) ügyfélfogadása a lent részletezett napokon szünetel.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt az Aszódi Járási Hivatal Turai Okmányiroda (Tura, Petőfi tér 1.) ügyfélfogadása a következő napokon szünetel:

május 28. hétfőmájus 29. keddjúnius 1. péntekjúnius 4. hétfőjúnius 5. kedd

Ez idő alatt folyamatosan működő legközelebbi okmányirodák:

Aszódi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya

2170 Aszód, Szabadság tér 9.

Hétfő: 07:00 – 16:00Kedd: 08:00 – 17:00Péntek: 08:00 – 16:00

Hatvani Járási Hivatal Okmányirodai Osztály

3000 Hatvan, Balassi Bálint út 14.

Hétfő: 7:00 - 17:00Kedd: 8:00 - 12:00Péntek: 8:00 - 16:30

Kérjük, további információkért forduljanak az okmányiroda munkatársaihoz.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.05.24. 09:24
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. június havi elérhetőségeiről.

Stabil munkahelyet, biztos karrierutat kínálnak az állami vállalatok »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.05.07. 13:26
Stabil munkahelyet, biztos karrierutat kínálnak az állami vállalatok
Közös állásbörzén mutatkozik be 26 állami vállalat a kormányhivatalokkal együttműködve május 16-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerülnek fókuszba.

Magyarországon egymillióan dolgoznak a közszférában és mintegy háromszázezren az állami vállalatoknál.

Ez közel egynegyede a munkaképes korú lakosság számának. A 28 állami nagyvállalatot tömörítő munkaadói szövetség, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) koordináló szerepe is hozzájárult ahhoz, hogy 2017 és 2019 között átlagosan 30 százalékos bérfejlesztés valósult meg a tagvállalatoknál. A tavalyi 13-15 százalékos fizetésemelést követően idén átlagosan 10-12 százalékkal nőttek a bérek, jövőre pedig ismét számíthatnak korrekcióra a szektor munkavállalói.

Bár egyre többen térnek vissza az állami vállalatokhoz dolgozni, a megfelelő munkaerő mielőbbi biztosítása céljából a STRATOSZ a MÁV Zrt.-vel közösen, május 16-án délelőtt 11 és délután 18 óra között nagyszabású Állami Karrierexpót szervez Budapest Főváros Kormányhivatala támogatásával.

Kiszámítható életpálya

A közszféra kiszámítható életpályát ígér. Az állásbörzén az állami vállalatok által nyújtott előnyök lesznek a középpontban: a munkahely biztonsága, a kiszámítható előrelépési lehetőségek és a továbbtanulás támogatása. A közszféra és az állami vállalatok területi kiterjedtségüknél és méretüknél fogva sokszínű karrierutakat kínálnak. A nagyvállalatok esetében pedig lehetőség nyílik a szakmák közötti átjárhatóságra, az új szakmák megtanulására, elsajátítására.

26 szervezet 2200 állást kínál

Külön standdal várja az álláskeresőket az Aeroplex Kft., a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti rendőrség, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Büntetés-végrehajtás, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a GYSEV Zrt., a HungaroControl Zrt., a Hungrail, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a Magyar Honvédség, a Magyar Posta Zrt., a Malév GH Zrt., a MÁV FKG Kft., a MÁV SZK Zrt., a MÁV Zrt., a MÁV-HÉV Zrt., a MÁV-START Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Szerencsejáték Zrt., a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., és a VOLÁNBUSZ Zrt.

A kiállító vállalatok összesen 2200 állást kínálnak, bizonyos munkakörökbe alapfokú állami iskolai végzettséggel, vagy legalább középfokú OKJ-s és szakképesítéssel keresnek munkatársat. Egyéb esetekben szakmunkás végzettséggel rendelkezőket, érettségizetteket, technikusi végzettségűeket, friss diplomás mérnököket, valamint gazdasági és HR-szakértőket várnak.

A rendezvény ideje alatt 8 vállalat tart pódiumbeszélgetést, ahol az álláskereséshez kapcsolódó szolgáltatásokról is szó esik. A legelső lépcső az új munkahely felé a jól megírt és dizájnos önéletrajz, amely a megfelelő kulcsszavakat tartalmazza és tükrözi a személyiséget. Éppen ezért az érdeklődők a CV-k leggyakoribb hibáit, valamint az idei év trendjeit is megismerhetik majd szakértő segítségével, sőt a grafológia eszközeivel még személyiségelemzést is kapnak.

„Fókuszban a munkavállaló” – többszáz álláshellyel vár a MÁV-csoport

A vasúttársaságnak jelenleg mintegy 38 ezer munkavállalója van. A MÁV-csoport az ország különböző pontjaira, több szakterületre keres munkatársakat.

A létszámhiány elsősorban a váltókezelői, a járművezetői, a pénztárosi, a tolatásvezetői, a jegyvizsgálói, a járműszerelői, a biztosítóberendezési és távközlési műszerész, a felsővezeték-szerelői, a forgalmi szolgálattevői és a mérnöki munkaköröknél van. A mérnökök esetében különösen nagy a kereslet a villamosmérnök, a közlekedésmérnök, a gépészmérnök, a járműmérnök, a mérnökinformatikus, az építőmérnök és az építészmérnök iránt.

A MÁV Zrt. a munkatársaira hosszú távon számít, ezért szakmai fejlődésüket különböző képzésekkel támogatja. Tavaly 495 tanfolyamot indított, ebben jelentős számban a speciális vasúti képzések szerepelnek, de megtalálhatóak közöttük olyan általános képzések is, mint például az informatikai, a logisztikai, de számos felsőfokú képzésben tanulmányi szerződéssel vesznek részt a munkatársak.

A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít mindazoknak, akik vonattal indulnak az Állami Karrierexpóra. A rendezvény idején a Magyar Vasúttörténeti Park programjai ingyenesen látogathatóak, az érdeklődők felülhetnek a kerti vasútra, hajtányozhatnak vagy fordítókorongozhatnak. Ezen a napon Budapest-Esztergom-Esztergom-Budapest viszonylatban közlekedő vonatok megállnak a Vasútmúzeum megállóhelyen.

A részletes program az alábbi linkre kattintva letölthető:

http://www.kormanyhivatal.hu/download/5/ad/64000/allami_expo_A4.pdf

További információ:

Kiss Mária pályaorientációs szervezet vezető

e-mail: [[[HQMYEtLOAPCO6Yx5Tz5a2lzcy5tYXJpYUBtYXYuaHU=]]]

+36-1-511-3216

Nőtt az érettségire jelentkezők száma Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.05.04. 12:23
Nőtt az érettségire jelentkezők száma Pest megyében
A főváros után Pest megyében jelentkezett a legtöbb vizsgázó a 2017/2018-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakára. Az ország érettségizőinek 22,4%-a a fővárosban jelentkezett, 7,61%-a pedig megyénkben. Május 4-én a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a maturálás. Hétfőn aztán magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből vizsgázhatnak közép- vagy emelt szinten a diákok. A 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. vizsgaidőszakában országosan 1.183 helyszínen várhatóan mintegy 110.700-an érettségiznek.

A főváros után Pest megyében jelentkezett a legtöbb vizsgázó a 2017/2018-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakára. Az ország érettségizőinek 22,4%-a a fővárosban jelentkezett, 7,61%-a pedig megyénkben. Május 4-én a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a maturálás. Hétfőn aztán magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből vizsgázhatnak közép- vagy emelt szinten a diákok.A 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. vizsgaidőszakában országosan1.183 helyszínen várhatóan mintegy 110.700-an érettségiznek.

Pest megyében középszintű érettségi vizsgára 27.472 diák, emelt szintű érettségi vizsgára 3.574 vizsgázó jelentkezett. Ez a tavalyihoz képest 4 százalékos emelkedést jelent, amelynek oka, hogy Pest megye demográfiai adatai némileg különböznek az országos adatoktól, a népesség növekszik és folyamatosan nő az igény a továbbtanulást jelentő végzettség megszerzésére.

Ebben a vizsgaidőszakban rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára jelentkezhettek az érettségizők. A választható tantárgyak közül megyénkben a legnépszerűbbek az angol, a biológia, a történelem, a kémia és a matematika.

A Pest Megyei Kormányhivatal április 20-án és 23-án tartotta vizsgaelnöki felkészítőjét. Összesen 310 érettségi elnök vett részt a képzéseken. Az Oktatási és Kulturális Osztály 6 munkatársa lát el feladatot az érettségi területén.

Az írásbeli vizsgákra május 4. és 28. között kerül sor, az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

A 2018. évi május-júniusi érettségi vizsgák jogszabályban rögzített időpontjai elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján.

Tájékoztató az elektronikus ügyintézés szüneteléséről »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.26. 15:31
Tisztelt Ügyfeleink! A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. tájékoztatása alapján előre nem látott technikai okok miatt a www.magyarorszag.hu oldal leállítása, majd újraindítása szükséges, mely érinti az Ügyfélkapu, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat is, így jelenleg - bizonytalan időpontig - az elektronikus ügyintézés (pl. ügyindítás, beadványok érkeztetése, kiadmányok kiküldése) szünetel. Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 54. § (1) bekezdése szerint ha jogszabály eltérően nem rendelkezik, a törvény, illetve az elektronikus ügyintézést biztosító szerv által meghatározott határidőbe nem számít bele az a nap, amely során legalább négy órán át fennálló, üzemszünetet vagy az elektronikus ügyintézés korlátozott működőképességét okozó technikai tevékenység vagy üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést biztosító szerv elektronikus ügyintézést biztosító információs rendszerének működését.

Tisztelt Ügyfeleink!A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. tájékoztatása alapján előre nem látott technikai okok miatt a www.magyarorszag.hu oldal leállítása, majd újraindítása szükséges, mely érinti az Ügyfélkapu, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat is, így jelenleg - bizonytalan időpontig - az elektronikus ügyintézés (pl. ügyindítás, beadványok érkeztetése, kiadmányok kiküldése) szünetel.Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 54. § (1) bekezdése szerint ha jogszabály eltérően nem rendelkezik, a törvény, illetve az elektronikus ügyintézést biztosító szerv által meghatározott határidőbe nem számít bele az a nap, amely során legalább négy órán át fennálló, üzemszünetet vagy az elektronikus ügyintézés korlátozott működőképességét okozó technikai tevékenység vagy üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést biztosító szerv elektronikus ügyintézést biztosító információs rendszerének működését.

Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.26. 15:15
Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek
Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Husz Enikő, a Monori és Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője.

Varázslatos akvarell utcaképek, tájképek, sokat mondó portrék, színes csendéletek, szalmafonatok, horgolt pillangók és kerámia fali díszek is jól megférnek egymással a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének most már bejáratott kiállítótermében. Immár hetedik alkalommal került sor a különböző Pest megyei járások művészeinek bemutatkozó tárlatára. A kiállítás sorozat nagyjából egy évvel ezelőtt indult és elmondható, hogy a művészek nagy örömmel fogadták a megjelenés lehetőséget, a hivatali munkatársak pedig azt az esztétikai élményt, amely egy kicsit színesebbé teszi számukra a hivatali mindennapjaikat.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a köszöntő beszédében kiemelte, hogy a „művész” az általános meghatározás szerint a szépet létrehozó személy, a „szép” pedig az a dolog, ami érdek nélkül tetszik, tehát olyan embereket láthat vendégül ismét a Pest Megyei Kormányhivatal, akik a szépet, a sokaknak tetsző alkotásokat hozzák létre.

Továbbfűzve a gondolatot a kormánymegbízott az „Isten áldotta tehetségű művész” megfogalmazásból kiemelte, hogy jó, ha tudja a művész, hogy azért tud ilyen nagy dolgokat létrehozni, mert valakitől kapta a tehetségét. Igazából ajándékba kapta azt, ami a tarsolyában van, amit továbbadhat. Aki pedig azt hiszi, hogy minden, amit ő létrehoz, az saját magától származik, annak a művészetéből valami hiányzik.

Tarnai Richárd végül megköszönte a képzőművészeknek, hogy eljöttek és lehetőséget adtak arra, hogy a művészi szolgálat és a hivatali szolgálat egy térben találkozzanak.

Az esemény keretében ezután Husz Enikő a Monori, Bőhm András pedig az Aszódi Járási Hivatal vezetőjeként köszöntötte a kiállítás megnyitóján megjelent vendégeket, majd a kiállító művészek emléklapot és könyvet vehettek át a kormánymegbízottól és együtt nézték meg a tárlatot.

Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.20. 11:17
Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban
V4 Jó Kormányzás Fórum címmel rendezett április 19-én és 20-án konferenciát a Visegrádi Csoport (V4). A nemzetközi delegáció a rendezvény keretében április 19-én a Pest Megyei Kormányhivatalban tett hivatalos látogatást, a vendégeket Tarnai Richárd kormánymegbízott fogadta.

Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnöki tisztségét, ennek keretében V4 Jó Kormányzás Fórum címmel szervezett a Miniszterelnökség kétnapos szakmai megbeszélés sorozatot. A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a közigazgatás modernizációjával kapcsolatos jó gyakorlatok megosztására, az átfogó tapasztalatcserére a V4 tagállamai, valamint Ausztria, Horvátország és Románia körében.

A delegáció egy része a rendezvény sorozat keretében Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, valamint Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár vezetésével a Pest Megyei Kormányhivatalba is látogatást tett.

A hivatalos megbeszélésen Kovács Zoltán a közigazgatási struktúrát vázolta, majd Tarnai Richárd a kormányhivatali és járási közigazgatást mutatta be előadásában. Pest megye kormánymegbízottja kiemelte, a változások egyik legfontosabb eredménye, hogy 2010-től a hazai közigazgatás az ügyfeleket helyezte a középpontba.

Az interaktív szakmai megbeszélés végén a delegáció tagjai Ondřej Mátl a Cseh Köztársaság Belügyminisztériuma Jogalkotásért és Államigazgatásért Felelős Miniszterhelyettes Hivatalának igazgatója, Krzysztof Kozłowski Lengyelország Közigazgatási és Belügyminisztériumának államtitkára, valamint Virgil-Alin Chirilă Románia Regionális Fejlesztésért és Közigazgatásért Felelős Minisztériumának államtitkára megnézték a teljes kormányablak-szolgáltatást nyújtó, mobil ügyfélszolgálati buszt.

Ülésezett az MKK »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.20. 10:03
Ülésezett az MKK
Szakmai konferenciát tartott április 19-én a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar (MKK). A Pest Megyei Kormányhivatalban rendezett esemény résztvevőit Tarnai Richárd kormánymegbízott, valamint Palich Etelka MKK elnök köszöntötte.

Beszédében Tarnai Richárd hangsúlyozta, a 2011-ben létrehozott kormányhivatali struktúra jól működik, ezt az is bizonyítja, hogy ma már más országokból fordulnak hozzánk módszertani útmutatásért. A kormánymegbízott hozzátette, a közigazgatás eredményes átalakításához erős kormányzati felhatalmazásra és bátorságra volt szükség.

A konferencián A közszolgálati hivatásetika szerepe és az MKK hivatásetikai küldetése címmel tartott előadást dr. Jávor András, az MKK tiszteletbeli elnöke.

Dr. Dargay Eszter az integritásszemlélet közszolgálati aspektusairól beszélt előadásában, majd dr. Szigethy Orsolya az MKK hivatásetikai kódexét mutatta be a hallgatóságnak. Végül a nemzeti védelmi szolgálat szerepéről tartott előadást Dr. Nagy Balázs Ágoston.

A konferencia második részében szekcióüléseken vitatták meg a résztvevők a hivatásetikai kódexet, majd plenáris ülés keretében a vélemények összegzésével zárult a szakmai nap.

Elindult a NAV mentorprogramja »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.19. 13:48
Elindult a NAV mentorprogramja
A tapasztalatok szerint gyakorta jelent gondot, hogy a kezdő gazdasági szereplők nem tudják, pontosan mit vár el tőlük a jogrendszer. Ebben segít az adóhivatal új szolgáltatása, az ügyfélcentrikus mentorprogram.

Havonta átlagosan mintegy tízezer vállalkozás kezdi meg a tevékenységét. A NAV mindegyikükkel felveszi a kapcsolatot a megalakulásuktól számított 30 napon belül, és az érintetteknek akár személyre szabott segítséget is nyújt.

A részvétel ingyenes a féléves mentorprogramban, és igen egyszerű, csak regisztrálni kell. A NAV új szolgáltatását az összes gazdálkodó igénybe veheti. A regisztrációt követően mentoráltak lehetnek a kezdő egyéni vállalkozók, a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, az ügyvédi irodák, valamint az ügyvivő irodák.

Azon túl, hogy az adóhivatal rendszeresen kiscsoportos, interaktív fórumokat tart, a NAV kijelölt szakemberei, a mentorok fél éven keresztül folyamatosan segítik a kezdő vállalkozásokat, akik például a folyószámlával kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak. A folyamatban lévő ügyekben is támogatást nyújthat a mentor, de még a hiánypótlás szakszerű végrehajtásában is segédkezhet, vagy akár vámügyekben is konkrét tájékoztatás adhat. A hivatal ingyenes szolgáltatását érdemes szerinte kihasználni, hiszen a mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján például a bevalláskitöltésben vagy -javításban is segíthet.

A jövőben folytatódnak a „kiscsoportos” fórumok, melyeken a kezdő vállalkozások első kézből értesülhetnek a szabályokról és a NAV gyakorlatáról. A rendezvényeken a telefonos ügyintézéshez egyedi PIN-kód is igényelhető.

Pest megyében a következő időpontokban lesznek konzultációk:

HelyszínTémaIdőpont1134 Budapest, Dózsa György út 128-132.B épület földszint KonferenciateremAmit az adózásról tudni érdemes2018.04.24 10:301134 Budapest, Dózsa György út 128-132.B épület földszint KonferenciateremHogy adózzak?2018.04.24 13:00

(NAV)

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Virágos Csemő

Magyarországi
első hely
1997
Nemzetközi
bronzérem
1998
TOVÁBB

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB

Csemő régi honlapja

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

 

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.015 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 746763 | Ebben a hónapban: 40595 | Ma: 2154 | jelenleg: 1 | Statisztika